søndag 3. januar 2010

350 år gamle menn sjarmerer småjenter


Gamle leker har en egen sjarm. Gamle bøker også, med flotte tegninger eller fotografier. På ferie i København for halvannet år siden kom vi over disse plakatene i et antikvariat. Det er kopier av en gammel plakat, trykket på farget papir. Tegningene, som opprinnelig skulle klippes ut for å lage lekesoldater, er trykket opp på nytt i anledning den danske livgardens 350-årsjubileum i 2008. I følge mannen som solgte dem, hadde det ikke vært noe suksess. Han hadde solgt svært få. Ikke kan jeg skjønne hvorfor - plakatene er virkelig flotte.

Lillemors nye livgarde

I dag kom endelig de flotte soldatene opp på veggen i barnerommet. Her står de i giv akt og passer på at ingenting skummelt skjer. Snart får de også selskap av den lille leketrommeslageren, som inntil nå har bodd i stua. Det er klart de må bo sammen.

Fargerikt innslag

Jeg har tidligere skrevet om at det er mange flotte gaver å få kjøpt i museumsbutikker rundt om i verden. Antikvariater er også et annerledes sted å lete etter små gylne kupp. Kart, fotografier, dokumenter, tegninger og selvsagt bøker fra tidligere tider blir gaver ingen har maken til.

Det er lenge til jul, men mange bursdager før det :-)
Lykke til på jakten!

Marie

2 kommentarer:

Arneberg sa...

Godt nyttår i fattighuset :-) Fine plakater,artig med "gammelt" trykk".Som du sier er det mange bursdager før jul igjen!Veldig mange(både store og små)har mer enn det de trenger....så kreative gaveinnslag av den litt spesielle sorten,mottas med stor takk!Ha en flott uke;-)Hilsen Mona

Abrar co sa...

شركة تنظيف والتي هي افضل شركات التنظيف علي الإطلاق ، والتي تقدم خدمات نظافة عامة ، خدمات شاملة للمنزل والفلل والبيوت ، سيدتي الفاضلة هل تعانين أثناء تنظيف المنزل من ضيق الوقت وعدم كفايتة نظراً لإنشغالك بامور اخري أو نظراً لانشغالك بعملك أو حتي لصعوبة تنظيف منزلك لكبر المنزل
تقدم شركة ابرار خدمات التنظيف
شركة تنظيف