lørdag 31. juli 2010

Grillstas fra kjøkkenhagenHer en kveld ble vi invitert på grilling i hagen på andre siden av gata. En platting vi hadde bidratt til å få skrudd sammen skulle invies. Mitt oppdrag var å lage grønnsaker i folie. Dermed var det premiere for å trekke noen rotekte grønnsaker opp av jorda. Tre rødbeter ble varsomt løftet etter bladene, mens to hvite løk og en rødløk også måtte avslutte sin trygge tilværelse i grønnsaksengen.


Herlighet så moro det er at de bittesmå rødbetefrøene har vokst seg store og sterke og faktisk har blitt til mat!! Løken (5) kommer fra setteløk, og smakte helt fantastisk sammen med sukkererter (7), squash (som ble kappet etter at bildet var tatt), timian (1), løpstikke (6) og grønne tomater. Akkurat det med tomatene var så kult at det må bli et eget innlegg om akkurat det. Stekte, grønne tomater :-)
Til dessert spiste vi solbær fra minibusken vår (4), mens vi pyntet med blomkarse (3) og hortensia fra naboens hortensiahekk!!

Mygglyset fra Søstrene Grene brant så kjapt at det var et under at det rakk å bli fotografert. Men vi fikk festet det til filmen, som det het før, sammen med en frodig bukett hortensia :-) Deilig med sommer!Ha en finfin helg!

Marie

3 kommentarer:

DJ Kiddo sa...

Herlige bilder. Rødbeter grillet i folie var spenstig. Må prøves. :-)

nr14 sa...

Tipper at det ble en vellykka grillfest:)

Mia sa...

För en festmåltid, det måtte ha känts helt fantastiskt att sätta tänderna i egenodlade grönsaker och bär. Nu fick du lön för mödan :)
Jag har inte hunnit med TV i sommar, dessvärre, det hade passat mig bra om dom sänder repriser i vinter på alla hageprogram, då hade jag också kunnat fått sett dom, eller efter elva om kvällarna..Den idéen med grodblad var ju super! Ja, vi ses i dikesrenen ..