søndag 10. oktober 2010

En krans eller to

Fra et hektisk God Morgen Norge-studio (der jeg satt i sminken samtidig med Torbjørn Jagland !!), bar det rett til fjells for å skaffe seg et par skikkelig lave skuldre. Først var det riktignok tid til en lunsj med BoligPluss, TV2 og Helene, eieren av Norges vakreste hjem i Bergen. Hurra for Helene! Hun har virkelig et flott hus, og hun og mannen Vegard har jobbet hardt de siste to årene. Jeg vil anbefale alle å ta en tur inn på bloggen hennes, Frøken Jægers hus.

Fra Finn Schjøll fikk vi begge en stoooor blomsterbukett i studio, og den måtte selvsagt være med på hyttetur. Lørdag formiddag fikk den lufte seg ute, mens jeg plukket blåbærris og tyttebærblader for å binde kranser. Dette er verdens enkleste lekkerier!

Tyttebærkransene er supre å pynte med både inne og ute. De holder seg uventet lenge inne, men holder seg blank og grønn hele vinteren hvis du henger den på ytterdøra di.

Sett først sammen en krans av blåbærlyng uten blader. Vikle en tynn ståltråd eller blomstertråd, og bygg kransen ved å legge stadig nye buketter av riset neders i rekka. Til slutt binder du sammen endene, slik at det blir en krans. Hvor stor kransen blir, kommer an på hvor tålmodig du er :-)

En avbitertang er kjekk å ha, og kanskje også en saks til å plukke det du skal bruke. Det funker også med avbitertang i skogen når du skal plukke lyngen, men den som eier tanga blir kanskje ikke så glad? Når basiskransen er ferdig, samler du små buketter med tyttebærlyng og surrer disse fast til kransen. Her er det selvsagt bare fantasien som setter grenser for hva du kan surre fast (mose, røsslyng, bjørkekvister, nisser, sopp etc), men jeg liker aller best disse enkle, grønne kransene.

Begge ble umiddelbart gitt bort, så det blir ingen ferdigferdig-bilder med oppheng. Men jammen pyntet de opp hytteveggen mens vi var på fjellet :-)
Både blåbær og tyttebær finner du over hele landet, og gjerne i et lite skogholt i ethvert norsk byggefelt. Derfor trenger du ikke en fjelltur for å få til dette. Ta deg en tur ut i dag!
Oppskrift på hvordan vi binder verdens lekreste Fattighuset-eføykrans, kan du ta en titt på det her.
God søndag!
Marie22 kommentarer:

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Nydelige kranser og bilder. Kjekt å se deg på God Morgen Norge. Gleder meg til julereportasjen. Så skjønne datter du har! Hun er akkurat som et gammelt postkort med nydelige barn på:-)Klem

Sologbolig sa...

Gratulerer med leser- og seer-prisen. Kjempebra !!
Nå har eg nettopp studert framgangsmåten i tyttebærkransen din, lurt tips det å lage ein basiskrans først ...gjett om eg skal prøve dette da ...det er mye lyng rett utenfor hyttedøra!! Takk for tipset og ha ein flott søndag !

Bente sa...

Har dessverre ikke fri slik at jeg har fått sett God Morgen Norge med deg. Men slike kranser du lager skal jeg prøve meg på, nå bærer det rett til skogs.

Bente

Gammel stil sa...

Hei du:)

Du gjorde en utrolig god figur på tv!!:) Kjempesøt og god!:) For noen nydelige kranser og fantastiske bilder:) Gratulerer så mye med leserprisen!:) Den må være den gjeveste prisen av dem alle! Det er faktisk folket som har talt:)

Klem:)

Trollmora sa...

Gratulerer så mye (igjen) med leserpris og med blomster fra Finn og ikke minst kreativiteten bak disse nyyydelige kransene!
Jeg leser bloggen din hver eneste dag (håper på oppdatering hver dag er vel rettere å si :) ) men jeg legger så sjelden igjen kommentar fordi jeg oftest leser deg på mobilen....
Men NÅ hadde jeg sjansen så jeg benytter anledningen til å ønske deg en nydelig høst og jeg gleder meg stort til å se hvordan Fattighuset har tenkt å sett ut til jul :)

Blomsterpiken sa...

Heisann!

Så deg på Tv sammen med Helene - gratulerer med prisen!

Har dere mange rom i huset deres eller har dere slått ned vegger?

Fantastisk bukett-tenkt at du har fått den av sjølvaste Blomsterfinn:-)

Ønsker deg en fin søndag!

Blomsterklem

Tove `blogg verden sa...

Nydelige kranser!! Skulle gjerne prøvd meg på slike ja : D Men spørs om tålmodigheten er enig ; )
Ha en fin fin søndag
klem Tove

ingjerd sa...

Gratulere med leserprisen......jeg var definnitivt en av de som stemte på deg. Heldigvis har jeg vært på kurs i oslo og med en litt sen oppstart fikk jeg med meg innslaget på god morgen Norge... skal ha litt flaks innimellom....he he. Utroligt morsomt å se menneske bak bloggen også....

Christinas låvebutikk sa...

Gratulere med prisen!
Nydelig og jeg gleder meg til å se julehjemmet:)
Ha en fin ny uke:))

Det lille huset med druehagen sa...

Jeg må bare bukke dyyypt nede i støvet for dere. Har nettopp funnet bloggen og i dag har jeg brukt litt tid på å lese igjennom alt! Wow, så flinke dere har vært!! Jeg er full av beundring for hva dere har gjort med Fattighuset!! Så flott det har blitt!!
Gleder meg til å følge med videre!!
Klem Gro-Beate

Sandoren og Blåsten sa...

Gratulerer nok en gang Marie! Sanking av naturmaterialer og binding av kranser og div dekorasjoner er jo så morro!

Jeg har også bundet slike blåbær /krekling og tyttebærkranser, men har ikke prøvd hønsenetting-tipset ditt så det skal jeg prøve! Sikkert genialt til moser. Må nok ut å sanke enda mere materialer nå ja.

Takk for tipsene!

Hilsen Gry K

Tulip sa...

Ja, det er fortjent å komme seg til fjells etter alt oppstyret du har vært med på!
moro da!

Nydelige kranser. husker jeg lagde slike for noen år siden, og hadde de inne, de holdt seg lenge!

Alberte sa...

Gratulerer!!
♥♥♥

mimmi-leone sa...

Gratulerer så mye!!

Nydelige kranser du lager.

Ønsker deg en flott uke med hilsen fra Mimmi-Leone

Frøken Jægers Hus sa...

F A N T A S T I S K igjen! Du med de kransene. Flinke flink du! Kanskje jeg skal prøve. Blir overrasket over meg selv hvis jeg klarer det:) Takk for sist! Du var bare super! Håper helgeturen var god for sjel og skuldre.
Stor klem

Mia, New Room Interior sa...

Nydelige høstbilder du viser idag!! Gleder meg til å se reportasjen din i Boligpluss, den blir sikkert nydelig!! Ha en fin ny uke! Klem

Jennys fire vegger sa...

For en vakker høstkrans! Han kan sine saker, han Schjøll ja. :o) Og de kransene dine var flotte, men enkle? Hmm.. kanskje... :o)

Ha en fin dag videre!
Klem Jenny

Tone sa...

Så flotte kranser!
Jeg skal ut i skogen med hunden nå, så da tar jeg med meg en liten blomstersaks og en pose ser jeg!
Takk for god idè.
Tone

Fossestua sa...

Hei :)
Jeg gikk glipp av tv-sendingen, men skal prøve å finne den på nett. Himmel det må ha vært spennende!!! Gratulere nok en gang. Stas med bukett fra selveste Blomster-Finn også :)
Men jeg synes faktisk at kransen du har laget er finere! Liker enkle ting best, uten for mye dilldall :)
Har prøvd å lage meg ny header, og i bildet til venstre henger det litt inspirasjon fra Fattighuset, hihi :) Bunter med groblad-stilker som henger til tørk på kjøkkenet, som småfuglene skal få til jul :)
Klem fra Lise

Anne (Moseplassen) sa...

så fine kransene var :) Det enkle er jo som kjent ofte det fineste :D

Det var morsomt å se deg på frokosttv :) Gratulerer med prisen, og så gleder jeg meg til å se julestylingen (og enda mer til å se hvordan du selv pynter til jul)

yanmaneee sa...

air max
longchamp handbags
nhl jerseys
adidas yeezy boost
golden gooses
nike vapormax
calvin klein underwear
nike air vapormax
fila disruptor
adidas stan smith shoes

mcnede sa...

blog here replica designer bags see this page bag replica high quality read this 7a replica bags wholesale