torsdag 7. oktober 2010

Før og etter: Lekre saker :-)

Lenge har vi brukt biblioteket vårt som et avlastingsrom. Rommet har to dører, og har vært enkelt å stenge av (og enkelt å snike seg inn i for å hente noe som ligger i roterommet). Nå er et gammelt og rålekkert møblement endelig kommet på plass. En hvit duk skjuler skadene i bjørkefineren på bordet. Stolene er litt vaklevordne. Sofaen burde vært trukket om. Men det ser vi bort fra, og nyter synet av de spinkle og flotte møblene våre. Historien bak damesalongen kan leses i et tidligere innlegg.
Her bør vi sikkert sitte med et par ørsmå glass portvin og noen kakestykker på et stettfat. Og det skal vi nok få til i løpet av høsten. I dag pyntet vi med kastanjer, kongler og levende lys, og skapte med det INSTANT høstfølelse - på grensen til skikkelig "julete". Vi trodde faktisk biblioteket var ferdig en gang tidligere også, og jublet høylytt over det da.


Siden dette liksom er finstua, har jeg vært ute og plukket villvinblader med bær, et par hortensiablomster og noen sedumkvister. En oasis og en kakeboks var også involvert for å få til en høstoppsats på den gamle, hvite duken. Bokhyllene på biblioteket er gamle, lakkede furuhyller som har fått nytt liv med noen timer pussing, sparkling og maling. Vi er superfornøyde med resultatet, og hyllene sluker nesten alt vi har av bøker. I det siste har også stereoanlegget fått plass i hylla, som dere ser, og gooood lyd kommer godt med både til husvask og avslapping.


Jeg kan ikke la være å vise dere hvordan dette rommet så ut da vi kjøpte huset i 2005. Da var dette rommet en hel leilighet for en person. Soverom, kjøkken og stue (felles bad nede i første etasje). Flere før-bilder finnes i et eldre blogginnlegg. Ta gjerne en titt.

Fredag morgen klokka 08:10 kan dere se enda flere bilder fra Fattighuset. Da stiller vi i God morgen Norge på TV2. Da skravles det med vinneren av konkurransen Norges vakreste hjem, og med publikumsvinneren (oss). Ses da, kanskje?

Ha en fin dag!

Marie

20 kommentarer:

Jennys fire vegger sa...

Du snakker om forandring! :o) Det har virkelig blitt vakkert ja, og jeg kan se for meg et lite glass portvin på det bordet. Den julete høstdekorasjonen din var bare helt nydelig! :o) Det samme med oppsatsen!

Hmm.. Tror nesten jeg må sette på opptak til i morgen tidlig jeg. :o) Lykke til!

Ha en finfin dag videre.
Klem Jenny

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Så fint biblioteket ble! Tar av meg hatten for alt arbeidet dere har lagt ned. Gubba, dere har mange rom å holde rene:-) Jeg gleder meg til reportasjen i morgen. Og du er vel med i studio på God Morgen Norge? Spennende! Lykke til:-) Klem fra Hjørdis

Hulda sa...

Så flott du har fått det i biblioteket. Likte veldig godt konglene du har dekorert med. Gleder meg MASSE til i morgen. :) :) Lykke til!

Unknown sa...

så lekkert biblioteket ble, enorm kontrast til slik det var. Jeg er så imponert over hva dere har fått til, utrolig dyktige er dere :)
Tror nok jeg må få med meg God Morgen sendingen i morgen, lykke til :)
Renate :)

Blått til lyst sa...

Ja, det var litt av et rom. Elegante møbler!
Fint du opplyste når innslaget skal sendes, ellers skal du glatt se jeg har sovet bort hele greia. Sånn er det å ha voksne barn, men fremdeles ha en fridag i uka...

Unknown sa...

Nydelig! dere har bare gjort en så utrolig fantastisk jobb med dette huset, det er en fryd å se på. Håper det blir mulig å se reprise på nett? for 8:10 er jeg på jobb.. :)

Hege sa...

Så lunt og delikat det ble!!! Kunne gjerne kost meg med ei god bok her ja:)

Gleder meg til å se dere i morgen tidlig!

Ha en flott dag!

Klem;)

Anne (Moseplassen) sa...

Gratulerer med publikumsprisen, tror ikke jeg har husket på å gratulerer tidligere. Men kjempehyggelig :)
Og så artig at du skal på tv, jeg er ikke så flink til å se på frokosttv, men da skal jeg jammen sette på opptak så jeg ikke glemmer :)

Og du, jeg falt helt i staver over den gørrlekre buketten din! kan ikke huske å ha sett bær på villvin, så gøy :D

Frøken Jægers Hus sa...

Så gøy med før og etter bilder! Det er egentlig det beste med det hele. Veien er lang å gå og det endelige resultatet er lov å juble for. Også veldig bra at du linker til tidligere innlegg. I allefall for meg som ikke er verdensvant her inne!
See you! :)
KLem, H

tante fiolett sa...

Så flott det har blitt!! Jeg elsker gamle ting!!
Legger meg til som følger jeg;)
God morgen norge skal jeg få med meg for jeg har FREDAGSFRI!!!!

Ha en super kveld, smiiil fra Jeanette:)

Maria sa...

Jeg blir så GLAD av å lese bloggen din! Det gir håp for en stakkar som føler at oppussingen akkurat nå går sidelengs og baklengs. Rakk ikke engang ta bilder etter at jeg hadde omgjort fra roterom til gjesterom, før gjesterom igjen var blitt roterom og lager... Vi får starte en egen kategori som heter før-etter-og-før-etter-igjen.

My home is my Castle sa...

Gratulerer så mye :))
Vel fortjent !!! Moro å se deg på tv ;)

Klem,Kari

Tone sa...

Så gøy å se på tv!! - gratulerer!!
Dere har lagt ned en enorm innsats - og tatt vare på sjelen, utrolig flott!
Tone

Nanne sa...

Gratulere med prisen. Dere har bygget dere et hjem med sjel og kjærlighet. Dette var vel fortjent.

Sommerhuset i bakken sa...

Oj, for et fint hus du har. Kjempeflott! Så på kåringen av "Norges vakreste hjem" på TV2 i dag, og må bare gratulere så mye. Så gøy! Det skal bli spennende å se juleinnslaget. Morsomt å høre husets historie ;-)

Ha en finfin kveld og en riktig god helg - og gratulere så mye enda en gang!

Tove `blogg verden sa...

Gratulerer så mye med publikumsprisen : ) Velfortjent!!
Ha en fantastisk flott helg :)
Klem Tove

Tino sa...

Gratulere med prisen!
For en fantastisk jobb dere har gjort, og et utrolig bra resultat.

Ønsker deg en fortsatt fin helg!
Klem T

Nostalgia sa...

Så flott det ble!!
Morsomt å følge dere.
God helg til deg og dine, måtte det bli både portvin og kaker!

Hilsen
Nostalgia

Knøttehuset sa...

Imponerende arbeid!

Vibeke Langørgen sa...

Utrolig flott! Gleder meg til å se mer ;-)

Håper på å kunne stikke innom på en kopp te, en vakker dag når jeg er i nærheten.

Klæm Vibeke