søndag 17. oktober 2010

Iskald natt og vakre bilder

Søndag morgen lå frosten som et hvitt teppe over hagen. Sola skinte rød i fjellsiden over veien, men det var det blå lyset som regjerte i hagen vår. På stormarikåpa lå store, frosne tårer på et rimtrukket grønt blad. Senere på dagen var bladene tint opp, og sto like grønne og stramme som i går.


Langt verre var det med blomkarsen. De mangemeterlange grønne stenglene med gule og oransje blomster har boltret seg både i vinduskasser og i kjøkkenhagen. Tidligere i sommer har jeg tatt masse frø som kan fylle hagen neste sommer. Men i dag var det ugjenkallelig slutt for den villige vennen. Bladene som var pyntet til fest med frost og hang skikkelig med gjeipen.

To hele trillebårer med blomkarse ble trillet over veien til søsterhagen. Neste år håper vi på å finne plass til et eget kompostsystem. Gratis jord og ingen bortkjøring av hageavfall er ikke å forakte!


Det rareste av alt i den nyslåtte vinterhagen, var hortenisiaen. Den vakre og lubne blomsten var rosa med et lite sukkerdryss på i morgentimene. Etter at sola kom fram og tok tak, ble frosten tryllet om til et ekte kuldeangrep. De vakre blomstene har nå nær mistet motet, og var sterkt preget av et lysbrunt omslag. For en rar og rask prosess! Kun fire timers dugnad i barnehagen, og vips - har hagen takket for seg. Makan!!!


Vel, vel. Det er fortsatt grønt ute i hagen. Det gleder! Og så lenge sola fortsatt varmer, skal jeg være mer enn glad :-)Ha en iskald uke!
Vi snakkes!
Marie
5 kommentarer:

Blått til lyst sa...

Ja, sånn går det.
Hver høst. Det er ikke mer å si om den saken.
Nå er jo blomkarse og hortensia blant dem som gir seg fortest over. Andre kan liksom henge litt med nebb og blader i frostdrakt, og så fort formiddagssola sender varme stråler, kvikner de til igjen. Som stemødrene. Stas å sette dem ut i april, lokke dem gjennom sommervarmen, og kose seg med dem når høsten sender kuldebølger.
En riktig god høst-uke til deg!

Gammel stil sa...

Gud, så vakre bilder Marie! Helt fantastisk!! Du får et så fint skjær i bildene! Vi elsker dem!!:) Og vi elsker bloggen:)

Klem:)

Jennys fire vegger sa...

Ja, til trøst så har min hage takket for seg for lenge siden. Skjønner jeg helt har glemt høstblomster når jeg herjet ute i den og plantet og plantet... :o) Jaja, det kommer en vår igjen. :o)

Fine bilder!

Ha en fin søndagskveld og en god, ny uke.
Klem Jenny

Et hus i en hage sa...

Så flinke dere er i hagen da!
Her blir det meste gjort om våren... ikke bra:-)..
Ja det er jo meldt sludd på onsdag og kaldere etter det, så vi får vel kanskje sko oss med vinter dekk snart, her på palmekysten kan det jo også bli kaldt..;-)
Ha en fin fin dag i regnet!
Klem Tone-C

Unknown sa...

Her og har det vært kaaaldt, og jeg ser bladene fra trærne detter av i en forrykende fart nå. Men vakkert ute er det fortsatt, og jeg drømmer om litt snø på høstbladene før de detter av:)