mandag 18. oktober 2010

Magi!!

I helgen var det ryddedag i hagen. Det er liksom sommeren som ryddes ut, og de fem kassene i kjøkkenhagen ble luket, ribbet, raket og dullet med i høstsola. Tre rødløk kom fram fra det svarte mulmet, og følte seg sikkert fullstendig oversett. Alle de andre ble jo høstet av en overivrig hageeier tidligere i sommer. På bilder ser du urtebedet - noe overgrodd etter at blomkarsen tok fullstendig overhånd.

Etter litt luking står gressløk, persille og timian igjen i en høyde på 1 cm. Også løpstikka ble kappet lavt, men kommer vel tilbake neste sommer. Hva som skjer med gressløk, persille og timian, kan bare gudene vite :-) De runde buksbom-ene i pallehjørnene er skikkelig kule, og kommer til å skape litt liv i hagen til vinteren.


Jeg har lest i en bråte hageblader og -bøker at jorda skal sås eller dekkes over på høsten. Dermed turet vi over i søsterhagen over veien med rive og rake - og to trillebårer.


Til min store forskrekkelse, så jeg at perleblomstene har begynt å skyte etter at jeg la ned løk. Hva kan gjøres med det, tenkte jeg. Og satte i gang tidenes "rak-hos-naboen-aksjon". Selv har vi ikke et eneste blad i hagen, men naboen har. Vi raket hele hagen for bladet. De skjøre skuddene får nå hvile under en høstfarget dyne av blader.

Selve rakingen gikk som en drøm, det var flyttingen av løv fra hage til kjøkkenhage som var problemet. En to-åring jeg kjenner nekter nå nemlig å trille gult løv i sin røde trillebår.

Neitakk, jeg tjengej ikke blader, jeg. Sa Maren. Hun tømte trillebåra og sovnet av all jobbingen.Da dagen var omme, hadde hele kjøkkenhagen fått et isolerende lag med gule og røde blader Deilig!
Ha en fin uke!
MARIE
18 kommentarer:

Hulda sa...

Spennende med kjøkkenhage. Er nok lurt å legge et beskyttende lag med løv over, ja. Flotte bilder av løvraking i hagen! :)

Gammel stil sa...

NYDELIG:)

Viola_T sa...

Skönt för växter och människor!

(eddas) sa...

Riktig flink er du....står på hele tiden....
ha en koselig kveld
eddaKlemmer

Grethemormora sa...

Ikke rart en liten jente på to år blir sliten når hun den ene dagen blir satt til å rake mormorhagen og den neste tantehagen! Jammen godt det finnes et saueskinn å besvime på :-)

Anonym sa...

Den to-åringen er herlig. Virker å ha minst like skrudde ideer som en gubbe jeg kjenner.
K-man

Tulip sa...

Hehe, hun har jobba svært, som sovna på gresset:)

Lurt å bruke løvet som isolering. har gjort det samme i hagen i helga!

sylvia sa...

hei.
flinke dere er som rydder å steller til vinteren.
lurt med en dyne av løv nå.
ha en fin kveld,
klem fra sylvia

Frøken Jægers Hus sa...

Nå har jeg kost meg med innleggene dine! Den kjøkkenhagen og det arbeidet! "Kred"!!! Du er god! jeg har tre eller fire slike kasser. Det må bli prosjekt sommer til neste år:) Herme litt etter deg! Og 2 åring som kan sovne på bakken? Fantastisk!

Gøy å se "jobbe-bildene" og høre om huset. Herregud! Jekke opp huset!! Heldigvis så slapp vi det! Alt var i god stand, utrolig nok her i fuktige Bergen!! Det kaller jeg kvalitetsmateriale.

Nyt kvelden:)
Klem

Blått til lyst sa...

He, he, du er god!
Løpstikke kommer igjen! Den kommer gjerne og veldig igjen. Til stor glede, for den er jo en kjærlighetsurt som man gjerne må besøke titt og ofte. Timian er et større sjansespill, gressløk stikker hodene opp igjen, og persillen er god til å så seg selv.
Plantekassene var imponerende velstelte og bugner nok til våren :-)

Mia sa...

Nog kommer det gå bra, med löv så klarar sig helt säkert timjanet sig också:)

mimmi-leone sa...

Så koselig med kjøkkenhage, vokste opp med at vi hentet inn fra det vi hadde dyrkwt selv,nypoteter med godt smør til...på trappa i sommersol, husker det smakte nydelig.

Koselig å lese!

Ønsker deg en nydelig uke med hilsen fra Mimmi-Leone

Mia, New Room Interior sa...

Såå flinke dere har vært, og for en fin kjøkkenhage!! :-) Kos deg i høstværet! Klem

Anne (Moseplassen) sa...

pst, dette høres sikkert litt snålt ut, men det er faktisk ikke om å gjøre å dekke de som har begynt å skyte, for da blir det godt og varmt, og så skyter de mer...

Men altså, jeg har ikke noe godt tips om hva du skal gjøre annet enn å la naturen gå sin gang. Det har jo vært en varm fin høst dette, og da kan løkene bli lurt til å komme for tidlig dessverre.

Livet i Fattighuset sa...

Hm... Da må de vel bare skyte i være, da:-) Hvis ikke jeg skal ta dem inn og se om de blomstrer til jul, Anne?

Anne (Moseplassen) sa...

Det synes jeg var en strålende ide Marie! Jeg vil tro de blomstrer til våren om du lar de stå ute, men om du tar de inn og setter de kjølig og gir forsiktig med vann så er jeg sikker på at du får glede av de nå :) (men to mnd tror jeg nok ikke de venter med å blomstre altså, men jula starter jo strengt tatt snart, eller hva ;) )

Unknown sa...

Hei. Bloggen din er så fin, koselige innlegg. Hilsen Wilhelmines blogg

yanmaneee sa...

100% real jordans for cheap
balenciaga
curry 4
air max 95
retro jordans
supreme t shirt
nike basketball shoes
louboutin shoes
christian louboutin
zx flux