onsdag 1. desember 2010

Luke 1: Julerosa

Endelig desember! Nå har vi gledet oss og smugjulet i noen uker. Ute ligger snøen som et teppe over hagen, og gata begynner å likne et postkort fra Røros igjen. Inne er endelig dagen kommet; dagen da første luke i vår alternative adventskalender kan åpnes. En kalender som skal glede hele familien, og alle som går forbi på gata!

I år har vi for aller første gang en vinduskalender. Vi har nå ribbet det store vinduet i enden av gangen for lamper og blomsterpotter, og her skal vi pynte med en ny gjenstand hver dag fram til jul. Bak luke nummer én skjuler det seg en julerose (Helleborus niger) under en osteklokke. Siden det nesten blåser gjennom vinduet i gangen, er det et ideelt sted for den vakre blomsten. Den trenger rett og slett litt trekk og kulde :-)

Kalenderen er nøye planlagt, og attpåtil tegnet ut på et ark. Likevel kan det nok oppstå noen endringer. Det er noe med størrelsen på tingene som skal inn i kalenderen og hvor mye plass som finnes i og rundt vinduet når det begynner å snøre seg sammen uti desember. På dag én, finnes det altså en osteklokke, en julerose og to adventsstjerner (fra søndag) i vinduet. Hva som dukker opp i morgen, får du vente og se! Vil du se fjorårets langt mer sparsommelige pyntet gangvindu, ligger det en lenke til det her:-)

Ha en utmerket 1. desember. Som Fru Pigalopp sier: "Det er enda et hav av tid igjen til jul".
Velkommen tilbake i morgen!
Adventshilsen fra Marie

8 kommentarer:

Bente sa...

Nydelig med julerose - så den skal ha det kaldt og trekkfullt:) - kanskje det er derfor jeg aldri har fått den til;) Kanskje jeg skal tørre å prøve igjen.
Så hyggelig med en julekalender som gleder de utenfor huset også:)
Ha en fin onsdagskveld - god hilsen fra Bente.

Bente sa...

Du har en fantastisk fin ide til julekalender. Julerosen er min favorittblomst, bare synd de ikke vil overleve inne hos meg.

Bente

Hilde sa...

Julerose er utrolig vakkert! Kanskje den ville ha klart seg inne hos oss - nå som det er så kaldt sliter vi med å få temperaturen over 20 grader inne - isolasjon er ikke så nøye i et hus fra 1965... Laget i siporex - say no more...
Hilde

Anonym sa...

Gleder meg til å følge med! Jula er jo for å glede andre og du fant en nydelig oppvarming til det du nydelige gledesspreder :)
Klem Kjersti

Livet i Fattighuset sa...

Tusen takk for tilbakemeldingen. Så moro at dere liker ideen!
Litt press nå for å få til alle dagene til rett tid, selvsagt. Men det går nok bra :-)

Marie

(eddas) sa...

Koselig kalender da:)Og fin rose...
eddaklemmer

Jennys fire vegger sa...

Så morsomt! :o) Blir spennende å følge med på! :o) Julerosen er nydelig.

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Christine C sa...

Det var en kjempefin ide til en julekalender - julerosa var en nydelig begynnelse :-))