lørdag 4. desember 2010

Luke 4: Sølvbjørnen og fødselsdagen

4. desember. Det blir en flott dag. Sola lurer over fjorden og det er iskaldt i dag også. I vinduskalenderen vår i dag henger en helt spesiell ting. Det er en liten sølvrangle formet som en bjørnunge. Den ble kjøpt for tre år siden fordi den skal henge på juletreet hvert år. Derfor silkebåndet.


Det er Lillemors treårsdag i dag. Sølvbamsen fikk hun til jul av oss da hun bare var tre uker gammel. Navnet hennes og året 2007 er inngravert bak på bamsens hode. Og vi gleder oss til å henge den på det store juletreet julaften morgen. I mens kan den glede oss i vinduskalenderen. Når hun flytter hjemmefra, kan hun få den til sitt eget juletre.Da jeg var liten, fikk jeg en juletrepynt med navnet mitt inngravert. Den ble sendt over havet fra venner i USA da jeg skulle feire min aller første jul. Fortsatt gleder jeg meg til å hente fram den for å henge den opp når treet pyntes. Dette er en fin gave både til bursdag, jul og dåp, synes jeg. (Prøvebilde uten all lyspynten bak.)

Vår treåring våknet med et brak i dag. Vi burde vel umiddelbart spise kake og "fortelle alle voksne at jeg har bursdag, mamma!". Da bamsen var hengt opp på minitreet, kunne hun fortelle at hun nå er klar for å begynne på skolen. Det kommer til å bli tidenes nedtur når vi mandag morgen fortsatt leverer i barnehagen. Denne treåringen er superskoleklar! Det må vel snart være tid for å lese og skrive, lurer hun på. I mens skal hun få et stripete armbåndsur i bursdagsgave. Det er nemlig det største gaveønsket. En "josa klokke" og en "josa gitar". Vel, klokka er i hvert fall i boks.

Lite tilbakeblikk på Lillemor i nurke-utførelse. Med rockesveisen på :-)

Adventskalenderen fortsetter i morgen. Da er det jo også 2. søndag i advent. Ennå et hav av tid igjen til jul! Velkommen tilbake i morgen! Vil du følge adventskalenderen via Facebook, trykk "liker" oppe til venstre, eller meld deg inn i gruppa her.

Adventshilsen fra Marie

12 kommentarer:

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Den bamsen va nydelig!! O så koselig med bursdagfeiring, jenta di ser meget spendt ut!!
Ha en fin dag, Anna

Tee of Vinnord Cottage sa...

Så fin den bamsen var! Nå skulle jeg ønske at det hadde vært sånn hos meg og... så jeg hadde en sånn å henge opp!!! Hvor kjøpte dere bamsen?

Supersøt ide... som jeg definitivt skal ta med meg videre i livet :)

Åshild sa...

Nydelig!

Bare oppmuntre til lesing og skriving. Det er aldri tungt å bære kunnskap.

Hilsen Åshild

Anne-Lise sa...

En slik liten "julebamse" var virkelig en flott bursdagsgave. Hyggelig minne og tradisjon å henge på juletreet.
Adventstiden og jul er jo full av tradisjoner. Gratulasjoner til store Maren`s 3 års dag.

Livet i Fattighuset sa...

Takk, takk - bamsen kjøpte vi hos en gullsmed:-)
Marie

Hege sa...

Så koselig tradisjon! Bamsen er kjempesøt:)

Nydelig og stolt jente da! Gratulerer med dagen!

Klem fra kalde trøndelagen...

Anonym sa...

For en god idé! Jeg har faktisk en slik sølvbjørn funnet på loppemarked. Nå skal den pusses og henges på juletreet-i første omgang. Minste barnebarnet er allerede fem, kanskje vi må vente med inngravering til første oldebarn:) Hilsen Toril A.

Fru Keilegavlen sa...

Nydeleg bamse og ei koseleg historie. Gratulera med dagen til veslejenta!

Tulip sa...

Nydelig innlegg, om en fin gave med tanke bak!
Så flott jente både som baby og "skoleklar" treåring!

Heidi sa...

What cuties and that baby!!

LIVS LYST sa...

Hælledusken! Så skjønn da...
Og den vesle julegranen i krukken. Jeg skal også ut og finne slike smågraner og ha i glasskrukker og slik. Hadde det i fjor. Det er så dekorativt. Herlig å bruke naturmaterialer!

Vi prates! Ha en fin lørdagskveld videre.

Liv ;O)

Jennys fire vegger sa...

Så vakker liten bamse, og så koslig å høre om den tradisjonen med juletrepynt. :o) Nydelige bilder av lillemor!

Ha en josa dag videre!
Klem Jenny