lørdag 23. januar 2010

En krigskanin flytter inn
Lang inne i et skap, dypt inne i et kott innenfor det gamle barnerommet hos Marens farmor, finnes det skatter av mange slag. En helg vi var på besøk fikk vi ånden over oss. Til svigermors store skrekk satte vi i gang med å rydde. Gamle ledninger på rull kunne sikkert komme til nytte, mente hun. Men nei, nei, nei. Plastrullene fra 1989 måtte ta veien til miljøstasjonen. Og de fikk følge, for å si det forsiktig.


Det er alltid morsommere å rydde hos andre. Den som rydder (les leter) finner. Ikke lenge etter at fire skuffer var tømt for godt, hoppet det ut en søt liten kanin. Kaninen bor på en blå knaggrekke med tre små, brunmalte knagger. Den levde livet sitt i en forretning i Oslo under krigen. Helt til Marens oldemor tok sin lille datter i hånda og kjøpte kaninen i 1942. Den fikk plass på veggen på pikerommet hos farmor Gerd, som nå mente at Maren kanskje hadde mer glede av den enn den mørke skattholdsskuffen hadde. *Lykke*. Foreløpig henger den oppe med grønt kitt. Men snart skal den skrus på plass, slik at det også går an å henge noe på den.


I en helt annen skuff dukker disse morsomme fruktknivene i messing opp. De skal få en omgang med messingpuss, før de legges på fruktfatet. Det gamle broderte mellomstykket kan sikkert brukes til noe. Turid, har du noen ideer?

Jeg må ikke glemme å takke Idun hos Idun lager et hjem og Mona i Vakre verden for at de har gitt meg hver sin bloggutmerkelse. Tusen takk!

Ha en fin lørdag!
Marie

5 kommentarer:

Mia sa...

Såna köksknivar/ fruktknivar med vitt skaft har jag sett förr, hos en gammal tant jag tyckte om att besöka när jag var liten, vilket kul återseende.
Hjälpa till att rydde i såna skattkammare kan var kul det, din knaggerekke ser riktig trevlig ut, och så är det ju extra kul när gamla ting har en historia.

Maria sa...

Så søt knaggrekke :) Skattejakt hos eldre mennesker er fantastisk spennende! Jeg pleide nærmest å bo inne i kottene hos mormor og morfar, da jeg var liten. Jeg ville heller snuse rundt blant gamle ting enn å leke ute i solen... Det ligger visst dypt i genene :)

Tusen takk for at du deler fargekodene med oss i innlegget nedenfor! Når man har et gammelt hus, er det mye mer riktig og stilig å bruke ulike farger på veggene enn bare hvitt, synes jeg. Nå fikk jeg inspirasjon og ideer :)

NUSSE sa...

Det er så utrolig gøy å komme over slike skatter! Det er vel verdt klatringen og slåssingen med hauger av skrot. Nydelige ting du fant! Ha en fin helg.

Klem fra Camilla :-)

Anonym sa...

Så søt knagg! Mellomverkene kan kanskje brukes til gardiner. Kan settes sammen med fin cambric. Hilsen Toril A

yanmaneee sa...

vans shoes
supreme clothing
yeezy supply
yeezy shoes
kyrie 5 spongebob
christian louboutin shoes
golden goose
golden goose
supreme clothing
lebron 17