torsdag 14. oktober 2010

Julemarsipan. Hæ?!


Tenke seg til! I dag så jeg faktisk årets aller første julemarsipan i butikken. "Er du gal", tenkte jeg. Kan det allerede være dags for sjokoladetrukkede mandelmasse, laget av nettopp malte mandler, siktet melis og egghvite? (Eller noe som likner, da. Noe industrielt som likner mandler, noen dråper ett-eller-annet og en dæsj gudvethva...) Det er midt i oktober, med andre ord :-)

Jula kommer til å komme snikende, enten vi liker det eller ikke. All verdens bloggedamer har allerede omtalt KK Julen, men jeg har ikke latt meg rive med. Det er jo et juleunder i seg selv, hehe. Har har vi jo allerede hatt julen i hus og ute igjen, og i den forbindelse faktisk spilt litt Dolly Partons jul i biblioteket vårt (uten at Fattighus-gubben vet det, selvsagt).

Julesjokket i butikken i dag fikk meg til å tenke på vår ekte marsipan. Hver jul siden jeg var ei lita jente har vi laget marsipan sammen med pappa. Dette er skikkelige greier, som nytes med en kald øl lille julaften etter at treet er pyntet. Men altså: Dette er jo egentlig et "det er altfor tidlig til jul-innlegg", og jeg skal tøyle mine minner. Right now!

Snakkes!

Marie

16 kommentarer:

Frøken Jægers Hus sa...

Så søte bilder!! Herlige farger. Men de der kakeformen må jammen vente litt til gitt:)

Trollmora sa...

Sukk..... juleinnlegg på deg også i dag ja? Det bare skjer liksom.... helt selv.... hihi

Hege sa...

Mmmmmmmm marsipan :)
Heeeelt greit at den kommer synes jeg, men julebrusen må vente til desember tjihi...

Huff jeg er altså helt skikkelig ordentlig i julestemning allerede jeg! Hjelp! Håper det varer til jul!!! Peisen er tent og masse lys skaper stemning i stua... Og jeg spiser julemarsipan....

Klem fra julemeg:)

Hulda sa...

Så søte bilder av kakeformene. :) :) Ja, tenk at de allerede selger julemarsipan...

sylvia sa...

hei.
ååå ja den marsipanen er det vanskelig å holde seg unna,bare lukke øya å late som det ikke er julefigurer.
men det er litt tidlig,
ønsker dere en koselig kveld,
klem fra sylvia,

Alberte sa...

I like - ♥ -

Det lille huset med druehagen sa...

Jeg boikotter alt julegodt frem til desember...gjelder egentlig alt med jula. Ser at man begynner tidlig i blogglandia, men ikke hos meg;)
Ha en flott kveld!!
Klem Gro-Beate

Gammel stil sa...

Du får sagt det du, Marie:) Nydelige bilder!! Vi kjøpte faktisk marsipan forrige uke:)

Klem:)

Åshild sa...

Jeg er helt enig med deg. Men julemarsipanen har nok vært i butikkene i nesten 3 uker. Jeg så kakemenner en av dagene. Enda verre er det med julemusikken som begynner midt i november. Jeg har flere juleprosjekter i gang, men her pyntes det ikke før 20.desember.

Norrfrids Eija sa...

JA julen är tidig i år, precis som kylan....jag som inte hade hunnit smälta att det är höst ännu, utan höll i sommaren med näbbar o klor....
Men blev ändå sugen på julbaket - pepparkaksbak med barnen, så roligt det är! Fast degen är godast!
Ha det bra!

Fossestua sa...

Koselig med slike former...de er så søte :)
Snakker om jul ja....Plantsjen her på Mo, begynte med å sette ut julepynt allerede den 16 SEPTEMBER!!! Skulle vært forbudt å begynne med julevarer så tidlig!
Men det er vel ikke så mye man kan gjøre med det, sukk.'
Klem fra Lise

Kardemomme sa...

Er helt enig med deg! Jeg tenkte også "HÆ" da jeg oppdaget både pepperkaker og julemarsipan for et par uker siden.Synes ikke det er så lenge siden vi hadde vår siste ferieuke..Jeg nekter altså å kjøpe jula på forskudd. Kommer til å vente mange uker før jeg går til innkjøp av marsipan..tror jeg hihi!
Jeg elsker nemlig marsipan, og har problemer med å stå i mot :))
Er sikker på at dere hadde det moro da dere laget jul med Bolig Pluss.Slike morsomme utfordringer må man jo bare ta med seg på veien. Ha en fin helg på fattighuset. Beste hilsener fra Kardemomme :))

Bekka sa...

Ja, det er virkelig for tidlig. Syns de kunne vente til november hvertfall, så hadde det blitt litt mer spesielt. Selv har jeg allerede spist en kakemann, sikkert ikke lenge før de selges året rundt ;)
Utrolig moro å lese om Fattighuset før og nå forresten, så gøy at dere gjør det så fint der!
Klem fra Bekka

Et hus i en hage sa...

He he, ja har oppdaget det sammme!
Hadde ett inlegg om det jeg også, det er veeeeldig tidlig!- men samtidig er jo plutselig jula her!!
Hadde vært fint å fått oppskriften, har ingen gode..
Ha en fin fin helg, der nede i byen..;-)
Klem Tone-C

nr14 sa...

Jeg er syyykt glad i marsipan så at julemarsipan finnes i butikker allerede nå skaper litt utfordringer;)...men nekter å kjøpe noe før vi når tak i desember. Vi bruker også å lage egen marsipan...kjempegod. hm, fikk jo julestemning av dette hehe.

Flotte bilder:)

Ha en koselig fredagskveld:)

Mia, New Room Interior sa...

Søte bilder, og julebrusen er kommet her, altfor tidlig den og selvsagt..! Gleder meg til desember og juleinnlegg på hver en blogg, men nå er det høst, så enig med deg, vi nyter den en stund først... ;-) Ha en fin helg! Klem