søndag 27. desember 2009

2010: En restaureringsutfordring

Stua nede er malt i seks ulike farger. Dette kan bli moro ...
Fin utsikt ut i hagen.

I år må vi ha jobbet rundt 1000 timer i huset vårt. Det har vært en fantastisk utvikling fra jula 2008 til jula 2009. Det aller meste grunnarbeidet var gjort de tre årene før - bygge ned før vi kunne bygge opp - for eksempel. Likevel var innspurten utrolig lang. Og nedturen ble komplett da vi endelig kunne flytte inn i mai uten at noen rom var helt ferdige. Det tok tid å motivere seg til å få opp dampen igjen, men nå er det en utrolig deilig følelse at vi er helt ferdig med 15 rom i huset. Det gir oss litt lavere skuldre og litt dypere pust.

Brannmur i frisk rød,
rammet inn av kongeblå panel.
Samme rom som bildet overfor :-)

Fortsatt stua nede. En beige vegg for å roe ned, kanskje?

Nå er det snart 2010. Ett soverom og en bitteliten gang står igjen i vår leilighet. Men det er det nye prosjektet i første etasje som kommer til å ta tid utover våren. Fire rom og en ni meter lang gang mangler "finishing touches" i den gamle bygningskroppen. I tillegg skal et bad og et vaskerom i påbygget ferdigstilles. Badet og kjøkkenet kommer nok til å kreve mest ressurser, men et par av de andre rommene blir morsommere å jobbe med. To soverom, en stue, to ganger, et kjøkken, et bad og et vaskerom/minitoalett er dermed oppgaven for 2010.


Pikerommet. Rosa med blå takbjelker

Det meste av grunnarbeidet er allerede gjort. Strøm og rør er lagt og trukket fram dit det skal. Timevis med skraping, pussing, sparkling og maling ligger foran oss. Litt mer god mat og godt drikke nå, så er vi klare. Ermene skal brettes opp, babycallen lades og energi brukes - i massevis :-)

Gutterommet. Lysblått.

Det er bare å melde seg i heiagjengen - det skulle ikke forundre meg om vi inspirasjonen kommer til å gå litt opp og ned før det hele står ferdig (forhåpentligvis) til sommeren.

Vi sees nok underveis - vi rapporterer flittig om fremgangen, skal dere se ...

Ha en fortsatt fin romjul!
Hilsen Marie

Ni meter lang gang. Med masse flotte skap.

8 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Beundrer dere for pågangsmotet! Blir spennende å følge fortsettelsen, lykke til!

victoria (huset i byen) sa...

Blir spennende og følge dere vidre...
Skal selv gjøre ferdig huset nå på nyåret og utover, flyttet jo inn halvferdig og det har vært tungt og finne motivasjonen til å ferdigstille, men nå har vi mot til å gjøre ferdig....
ha en flott rom vidre...
og lykke til med resten avarbeidet
klem victoria

Mia sa...

Man kan ju inte annat än beundra färgsmaken till den förra ägaren, alla palettens toner ser ju ut att vara representerade ;) Vilket jobb ni har framför er, men gudamig så fint det blir. Ska bli kul att se hur det går vidare :) God fortsättning !

Heidi sa...

Jeg er med i heiagjenegen! Det er veldig moro å følge med på hva dere får til. Dere er veldig flinke!!!

Grethemora sa...

Henger meg på heiagjengen jeg også! Furuveien blekner 

Anonym sa...

Godt nytt arbeidsår1 Hilsen Toril A.

Anonym sa...

Takk for tipset:) Innmari lenge siden jeg var innom bloggen din oppdaga jeg. Lo litt da jeg så alle valgmulighetene dere har fått med tanke på farger men samtidig flott å kunne velge i masse da. Ha et flott nyttår:)

Almethaliah Pools sa...

شركة تركيب اثاث ايكيا بالرياض
تركيب غرف نوم بالرياض
تفصيل طاولات خشب بالرياض