mandag 12. juli 2010

Kjemisk peeling og uthustull


Drømmeuthuset
Jeg har fått en bloggutfordring fra Liv i "Min digitale verden". Hun ber meg ta fram bilde nummer ti på bloggen og skrive noe om dette. Det er et par uker siden utfordringen kom, men nå er jeg klar til å svare :-) Bildet nummer ti ble blogget for to år siden, og er en fotomontasje av uthuset. Her har jeg byttet farge, limt på et tilbygg og et par, tre, fire vinduer. Da vi kjøpte huset, tenkte vi at vi snarest burde rive det stygge uthuset fra 1962. Tidligere sto det er skjevrøstet (postkasseformet) uthus på eiendommen, men dette er borte for lengst. Etter hvert forsto vi at det 56 kvadratmeter store uthuset var solid bygget, og at det kom til å koste skjorta å bygge et nytt, lekkert et. Dermed har det stått der for seg selv, fylt med alt mulig rask. I dag fikk jeg ånden over meg, og i regnet gikk jeg løs på uthusveggene med dødsforakt.


Kost på spyd :-)

Det blir kanskje vinduer og en ny dør på sikt, men denne sommeren blir det bare ny farge. Etter at svartsoppen er slått tilbake, skal "mørk engelsk rød" smøres på. Det kommer til å bli helt fantastisk lekkert, selvsagt :-) Søndag kveld rakk jeg to vegger, før jeg måtte trekke inn årene. Kost på teleskopstang, svamp og kraftvask + kaldt vann gjorde susen da konemor viste muskler. (Fattighusgubben var på sjøen for å passe på at storseilet passet i år igjen ...).


Fru Fattighus i stigen med kraftvask på kost.
Minner om at de fleste ulykker skjer i hjemmet ...

Etter noen timer med kost og vann forsto jeg hva fabrikanten mente når de skriver "Irriterende" på plastdunken med kraftvask. For det første tok det irriterende lang tid. For det andre var det virkelig irriterende for huden. Nå har jeg glatt og lyserød hud på hender og armer. Samme effekten som du kan se på Ten Years Younger in Ten Days, eller Extrem forandring :-) Litt kløe og svie er det verdt. For se så fint uthuset blir. At vi ikke har tatt oss tid til dette før!


Før og etter

Da er det bare et par, tre strøk rød linoljemaling som står igjen (og et eller annet tiltak for å gjøre taket litt lekrere ...) før det blir superstas å ha uthus i hagen igjen. Kommer tilbake med rapport om rødmaling. Skal bare jobbe en uke først - nå er det Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, og da jobber kulturavdelingen i Tønsbergs Blad på spreng, selvsagt. Sees der? Eller her :-)

Marie

PS: Etter å ha vasket halve uthuset, kan jeg konstatere at det stikker ut strømledninger og ledninger til kabel-TV. Hva i alle dager har noen gjort med kabeltilgang midt mellom sagflis, tørr bjørkeved og kokshaugene vi fant da vi tømte uthuset?

2 kommentarer:

@afjo72 sa...

Jøye meg, her hviles det ikke på laurbær etter husoppussingen skjønner jeg!! Litt misunnelig på det flotte uthuset kjenner jeg, blir artig å følge med videre på prosessen der :o)

Fortsatt god sommmer til deg!!! :)

Anonym sa...

Dette blir bra! Vi holder på å rive en garasje /uthus på bestemortomta, fordi kommunen forlangte det, i forbindelse med nybygg etter en brann for 4 år siden.Det lå så lagelig til for hugg (les veiutvidelse).Det er litt sårt, mye arbeid og bortkasta penger da garasjedelen fra 1957 fikk nytt tak og ny port for ca 8 år siden. Selve uthuset antas være minst like gammelt som eldste del av huset (1906) som brant. Egentlig var det jo et kulturminne. Hilsen Toril A.