mandag 26. juli 2010

Et nytt rom i hagen

Siden vi har en av de minste villahagene i verden, og den ligger rett ut mot (den stille og rolige) veien, har vi nå tegnet, planlagt, bygget og malt en levegg. Den skal både gi oss litt le og skjerming for innsyn, og være et fint skille mellom den grønne hagen og den (etter hvert) steinlagte plassen mellom huset og uthuset. Leveggen er superenkel, ingen krumelurer eller dill av noe slag. Akkurat slik jeg liker det. Passer nok god til huset også, siden det er stramt og enkelt.

Selv om hagen nå er delt, virker det som om den ble større. Rart det der. Nå som leveggen er malt rød, er det enda mer inspirerende å få malt uthuset. Det er nyvasket, og ser nesten nymalt ut - men gult :-) Og det er snart en saga blott!

Ved leveggen har vi nå plantet en klatrerose på hver side av gjennomgangen. Det er klassikeren New Dawn, som skal blomstre hele sommeren og høsten og strekke seg opp mot fire meter i høyden. Det er jo kanskje litt i høyeste laget - men jeg kan kanskje klippe den for å holde den i sjakk? Roser vet jeg ingenting om, så dette blir veldig spennende. Utålmodig som jeg er, synes jeg jo de er veldig korte. Men om et par år, har de sikkert klatret litt både i høyden og bredden.

Blomstene er blekrosa, og kommer til å synes godt på den mørkerøde veggen. Tenk for en blomsterprakt det vil bli! Som vi gleder oss til dette.


Bak leveggen, ligger sorgens kapittel. Der er det pukk, subbus, stein og plank. Og en sørgelig unskyldning for et hagemøblement. Men det kommer seg! Den 400 kilo store trappesteinen kom på plass fredag. Det er en av grunnmursteinene i det gamle trappehuset vårt som ble revet. Steinen er enorm, og ligger nå her til evig tid. Rundt den skal vi legge stein, bare vi får bestemt oss for hva vi vil legge og kan spare litt penger til oppgaven.
Ha en fin mandag!
Marie


9 kommentarer:

Mia sa...

Fin lävägg och New Dawn tycker jag så mycket om. Saknar min, den frös i vinter efter 10 trogna blomstrrika år. I våare små hagar är det jättelurt att dela in i rum, det känns verkligen mycket större, och skjärming, underbart, då känns det ännu bättre att vara ute :)

Fossestua sa...

Så fint dere har det :) og grattis med Erta Berta :)
Klem fra Lise

Anonym sa...

Så flinke dere er! Fin rose også! Hilsen Toril A.

Arneberg sa...

Så flinke dere har vært!!Hagen har jo blitt en liten oase ;-O Det er kjempekoselig med "små rom"eller "avdelinger" i hagen.Spennende!Nydelig rose!Ha en fortsatt fin dag....her tror jeg vi skal prøve oss på soldansen i dag :-)
Hilsen Mona på Arneberg

DJ Kiddo sa...

New Dawn fikk meg til å minnes Tony Orlando and Dawn (to pene syngedamer som 'backet' Tony) med hiten "Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree".

Fin rose forresten.

Anonym sa...

Hei! Likte leveggen veldig godt! Veldig takknemelig om dere har mulighet å oppgi dimensjonenen på konstruksjonen?

yanmaneee sa...

lebron 16
curry 6
nike air max
nike air max 270
yeezy shoes
michael kors outlet
supreme hoodie
cheap jordans
curry 6 shoes
christian louboutin outlet

Unknown sa...

l4u02e9g27 g5x76p1n67 p9l24w3t15 t2w07j2n39 t7l02l8f72 u8c97j9k58

kileth sa...

p2n69l2n66 g0e89t5h29 v3s53t3y27 z5e30m8w89 t8j75a0l00 a2j88j5j73