torsdag 22. juli 2010

Rød suksess :-)

Oj, så skummelt det var å skulle snu en eksklusiv og eldgammel farmorgeleform full av håndplukkede bringebær - badet i bringebærgele (fra butikken). Men et lite dypp i glovarmt vann og en litt samba på kjøkkengulvet var alt som skulle til. Svupp over på et stettefat i glass, og allerede da så bringebærringen ut som en million kroner.

Pyntet med frosne, hvite rips og hjemmelaget vaniljesaus (laget hjemme hos naboen, av naboen), ble det en showstopper, om vi kan si det selv. Og så ble den spist. På en vanlig hverdag i ferien. Men med en nabotante og onkel på besøk. Når de først hadde invitert på middag, og vi bare kunne flytte over til oss for å spise luksusdessert, ble det ekstra lite oppvask - og ekstra moro å ha gjester, hehe.Nå gleder vi oss til å prøve alle slags bær i form med gele rundt. Jeg tror den også ville bli veldig lekker hvis det bare var et godt lag med bær i bunnen av formen (altså det som blir toppen av geleen), men da må de stivne i et tynt lag gele før resten av formen fylles. Vi får eksperimentere videre, men den løsningen stiller ikke så store krav til tålmodigheten hos bærplukkerne!
Ha en fin dag! Vi venter på en helt regnfri dag, så uthuset og den nye leveggen (snart bilder av den ...) kan males med rødt.
Marie


11 kommentarer:

(eddas) sa...

Kjempelekkert:)og sikkert kjempegodt:)
kos dere
eddaKlemmer

Hulda sa...

oi, så flott dessert! Flott på stettfatet. Kan tenke meg det smakte veldig godt også.

Villa von Krogh sa...

Dette så bare helt fantastisk ut!

bestemorshage sa...

jeg var spent på om oppfølging skulle komme. Det ser fristende ut.

Anne (Moseplassen) sa...

gørrlekkert!
Om du vil ha bæra helt ned så er det smart å sørge for at det blir gele rundt bæra før du starter (ellers har jeg dårlig erfaring med at det ikke blir pen hinne rundt bæra, men jeg pleier å gjøre dette på en flat form, blir kanskje andeledes på denne som har riller).

Det beste for å få helt fullt med bær hele veien er å helle i et tynt lag gele, stivne, ha på bær og litt gele, stivne, og så fortsette til formen er fyllt. Gelen kan stå i fryseren bare du passer på så den ikke faktisk fryser, og om du lar den ferdige gelen som skal brukes til å helle i stå på kjøkkenbenken så stivner ikke den så fort og kan helles i formen mellom slaga.

Eller du kan bare fortsette med de slik de er nå, dette var jo superlekkert, hvorfor lage styr ;)

Anonym sa...

Bedre og vakrere (ikke minst) dessert kan vel vsnakelig oppdrives. Heldig naboer, og all ære til dere. Lurer på om bringebær sto på menyen i fattighuset? Det var vel helst uten gele og vanilje...

Anonym sa...

Hvordan jeg klarte å skrive order vanskelig, så vanskelig, "vsnakelig"... hm. Skummelt :)

Refleksjon på livsvegen sa...

Noko så vakkert!
Gratulere med seieren hos Moseplassen :-)

Anonym sa...

Berre lekkert! Og vil du ha en enda bedre og sunnere variant, så bruker du hjemmelaga saft, og gelatin fra butikken.Det er ingen heksekunst-om du har saft altså.De hvite ripsene så fantastisk ut! Hilsen Toril A.

Brocante sa...

Det beste er at frosne bær funker like bra. Da stivner geleen fortere også og gir et lite ekstra "puff" om vinteres.

Lev Livet Lett Lokki sa...

Kjære deg SÅ lekkert!!
Ja du er en vinner på flere måter!
Gratulerer med Frøken Snitt - selveste Frk. Erta Berta - en fortjent seier, du hadde en vidunderlig kandidat!!
Bloggen din er skjønn!!
Jeg kommer tilbake skal du vite, og må du og Frøkna ha en herlig helg!!
Og kos deg en hel masse med den nydelige bringebærgeleen - ...Mmmm... - altså den så helt fantastisk god ut!!!
Varm klem fra Lokki