søndag 25. juli 2010

Erta gikk til topps!


Venter på neste vår
Frøken Erta Berta gikk helt til topps i Moseplassens fotokonkurranse. Det er hun selvsagt fryktelig stolt over, og vi andre synes det er moro at missekonkurransen Frøken Snitt 2010 fikk en vinner fra hagen i Fattighuset :-) Bilder av vinneren og et laaangt seiersintervju med både Frøken Erta Berta og Marie bloggeier kan du lese hos Anne på Moseplassen. Som vinneren sier når hun blir spurt om hva som har skjedd siden hun ble snittet og satt i vase:


Bønner i blomst
"Siden vi ble hentet inn i stua, fotografert og sendt til Moseplassen, har det meste gått i frø, egentlig. En halvannen meten høy avblomstret ertetipi venter nå på å bli klippet ned. Frøene skal inn til tørk, før de skal i jorden igjen neste vår. I mens har vi nå nye lukterteplanter på gang i kjøkkenhagen, side om side med mine søte kusiner frøknene SukkerErta, og en festlig fetter vi kaller Bønna."
Og akkurat sånn er det med hagen. Trist og litt vemodig hver gang noe vi sår eller planter er ferdig for sesongen, men det er alltid dags for noe annet. Her i hagen står det blomster og vekster i kø for å ta over for Frøken Erta Berta, som nå vannes bare for å gi frø til neste vår.

Frekke fetter Bønna
I morges løftet jeg på bladene i urtebedet. Midt i bedet står det en bønnetipi. Den har ikke mye plass, stakkar. Men ser ut til å klare brasene uansett :-) For aller første gang henger det nå lange, slanke og sprø bønner utenfor veggene våre. Foreløpig er det bare fire som har blitt store og sterke, så jeg lurer på hvor lenge jeg kan vente med å høste dem. Det er lite å servere fire bønner til middag :-) Det blir en på hver, det.

Søte ertedrømmer
Hvis de ikke kan henge en stund, kan jeg kanskje tilberede bønner sammen med sukkererter. For barndommens kjøkkenhagegleder - var virkelig sukkerertene hos mine besteforeldre. Jeg tror de sådde ertebelgene bare fordi vi barnebarna elsket å plukke. Det var nok aldri en belg igjen til de voksne ...
Ha en fin dag!
Marie8 kommentarer:

Arne på Kleiva i Skien sa...

.....synes det er veldig moro å se hva dere får til...

http://hagenpaakleiva.net/

Hulda sa...

Gratulerer med seieren! Nydelig bilde!
Sukkererter er veldig godt også, det hadde morfar da jeg var lita.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Gratulerer, det var velfortjent.

bestemors hage sa...

Det var veldig hyggelig at dere vant.

Anonym sa...

Sukkererter er kjempegodt både "in natura" og i stuing (ja, elsker barndommens alle mystiske stuinger). All ære og heder til frøken Erta Berta - og til dere, for alt dere gjør!

DJ Kiddo sa...

Heia Erta Berta :-)

Kaylovesvintage sa...

wonderful garden ,nice blog

yanmaneee sa...

yeezy boost 350
yeezy
goyard bags
supreme hoodie
jordan shoes
nike lebron shoes
adidas yeezy
cheap jordans
yeezy shoes
adidas gazelle