onsdag 21. juli 2010

Bringebærmorgen

Det er et sommermirakel, et løfterikt under. Bak gjerdet i hagen modner ville bringebær, og på en lummer kveldstur fant vi enda flere av de søte, røde munnfullene. Bittesmå ripsrøde og myke kuler, samlet til et lekkert bær: Når grøftekanter og forvillede gamle hager byr på bringebær, er det høysommer! Finnes det NOE som smaker mer sommer enn dette?

I dag har de friske bærene fått bade i bringebærgele, og i kveld skal herligheten hvelves over på et glassfat. En god venn har lovet hjemmelaget vaniljesaus, så nå er det bare å vente i spenning. Dette bare bli sommerens aller beste smaksflørt! Følg med, bilder av ferdig bærgele dukker opp i morgen (eller i kveld hvis utålmodigheten tar overhånd...).

Finn fram bøtter og spann - det er bær som venter på deg der ute!

Ønsker alle en suveren sommerdag i gråværet!

Marie

3 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Nei, det finnes ikke noe som smaker mer sommer enn villbringebær...eller kanskje markjordbær? ☺

Livet i Fattighuset sa...

Markjordbær er en god konkurrent, men de er så innmari små :-) Så de går rett i munnen!

Marie

Anonym sa...

Dette så deilig ut, men det er dessverre for tidlig for oss å lete etter godsakene. Vi har bare funnet 6-7 hagejordbær, og en fugl har vært heldig å ha funnet et par blåbær, ser jeg. Kan ikke huske sist vi hadde et så elendig år.Nå trenger vi jammen santen en solfylt og varm ettersommer:) Hilsen Toril A oppe i nord.