søndag 18. juli 2010

Urter i olje :-)


Ingenting i livet er gratis, heter det. Og ja, jeg vet at jeg har betalt for urteplantene og frøene jeg har i hagen. Men det føles fryktelig gratis å rusle ut i hagen en tidlig morgen for å høste fra kjøkkenhagen. I går hentet jeg inn og hakket opp fem ulike urter og et par blomster før jeg måtte gå på jobb.


Urtene ble blandet med rapsolje, chiliolje, salt og pepper, før de fikk hvile en hel dag i kjøleskapet. Om kvelden ble halvparten av blandingen rørt inn i karbonadedeig, rullet rundt en pinne og stekt i godt smør. Resten ble basis for en frisk salat (med agurk fra egen vinduskarm), tomat, fetaost, rødløk og hjemmegrodd squash.

Slik ser utvalget ut:

1. Løpstikke
2. Koriander
3. Gressløk
4. Blomkarse
5. Kruspersille
6. TimianSå, ut i hagen, alle mann! Klipp og spis, det er (nesten gratis), og en veldig god følelse å ha urtene rett utenfor husveggen.

Fiiin søndag, alle sammen! Nå er det ferie her i huset...

Marie

8 kommentarer:

Fra drøm til virkelighet sa...

Hei, Marie! for en god ide'! Er dette en blanding som kan være god å ha på flaske også tro? Jeg ser for meg en pen oljelaske til pynt på kjøkkenbenken med egne urter i olje.. dekorativt og smakfullt.
Ha en fin søndag, og kos deg i hagen din!
Klem ELin

Yvonne sa...

å ble litt sulten her... hørtes både godt og idyllisk ut!! jeg har en utrehage jeg og men vet ikke hva alle utrene er vet vell om en tror jeg... også har jeg lavendel i den.. så tror jeg skal fikse litt opp i den til neste år:)

Ha en fin sommer søndag! og kos deg med urtene:D

klem Yvonne

Sjova sa...

Herleg!
Ja, rett og slett kjensle av luksus når ein kan plukke inn eiget, smakar MYKJE betre.
Løypestikka- sådd han frå frø eller? Har så lyst på den eg au, sjølvaste kjærleiksurten:-)
Sjaven og eg sat nettopp og beundra dei fine grønsakskassene dine- skikkeleg bra. Blei berre med to stykker for min del i år, men skal utvide:-)

Og de legg så fine steinar/heller- kjøpt brostein ny eller er han frå husets tidlegare dagar?

Ha ein strålande fin ferie- me er hjå Søta Bror:-)

Anonym sa...

Fryder meg vilt over bloggen din (deres) og tar meg selv i å tenke; "ja, det var lurt", "det må jeg huske" og "hvorfor har jeg ikke tenkt på det?"
Er veldig nysgjerrig på Fattighuset, på en hyggelig måte, altså. Hadde ikke vært for deres mot... ja, som sagt; fryder meg!

Glade dager til dere i Holmestrand!

anne -moseplassen sa...

Det aller beste med de ferske urtene er jo at de er så vanvittig lekre å se på og dufte :D smaker jo godt også, men det visuelle må ikke glemmes :D

Og apropå visuelle så er du og Frøken Erta Berta med i finalerunden, gratulerer og lykke til videre :)

Kari sa...

Jeg har for første gang laget meg en liten urtehage. Det vokser og gror og det er en herlig følelse å kunne plukke inn sine egne urter. Det jeg nå har begynt å lure på, er hva skal jeg gjøre med urtene til høsten? Tørke dem eller kan de fryses?

Kari :-)

yanmaneee sa...

yeezy boost 350
hogan outlet
fila
fitflop
louboutin shoes
jordans
supreme new york
nike cortez
fila shoes
birkin bag

yanmaneee sa...

yeezy
adidas yeezy
yeezy shoes
golden goose starter
nike air force 1 low
supreme
supreme shirt
goyard
yeezy
off white nike