torsdag 1. juli 2010

Har du noen sinne sett noe så vakkert?


Nuvel, det var kanskje en litt vel tabloid tittel. Dette blogginnlegget handler nemlig om grønt gress på rull. Og om hvor utrolig lykkelig det er mulig å bli når et grisete gjørmehelvete trylles om til et perfekt picknicksted. De fem siste årene har vi kjempet mot ugress, og først i går fikk vi skikkelig skikk på hagen. Byggeplassen er ikke lenger en byggeplass. Det er en vaskeekte HAGE!


Det gror
Kjøkkenhagen ser vakrere ut når som plenen slynger seg rundt grusen og gatesteinen. Det virker som om plantene vokser enda raskere også, sikkert fordi de koser seg i nye omgivelser, hehe.

Fattighusgubbe i arbeid

Tenk at noen har funnet på plen på rull! Det er merkelig hvis ingen har fått en pris for denne innovasjonen. Det tok tre timer for hagen å bli ny, og hele tiden sto naboene og skravlet og frydet seg over den flotte forandringen. Det er supersosialt å rulle ut plen. Fattighusgubben hadde fått med seg en sjefsassistent for å gjøre jobben, mens vi andre hoppet lykkelig rundt uten sko for å feire og være i veien.

Steinarbeider
Superassistent Kristian målte avstand og la ut steinheller i plenen, før han kuttet hull i det grønne. Slik ble hellene senket ned i gresset, og er lette å gå på. Dette kommer vi sikkert til å være veldig glade for når vi skal klippe plen senere i sommer.


Badeland

Hagen ble umiddelbart tatt i bruk av minstemor, som nå kan bade i sprederen hver dag framover. Dispensjon fra vanningsforbud er søkt om og innvilget, så nå vannes det hver kveld, slik at gresset slår rot og lever lykkelig resten av sitt liv.

Lykkelig huseier

Ikke store jobben på husfruen denne dagen. Det var nok å ta ansvaret for all hurra og jubel, passe på at alle forbipasserende ble gjort oppmerksomme på hvor moro og viktig denne hendelsen var, og dele ut is som en av naboene gikk til innkjøp av. (Tusen takk, Elisabeth).

Ha en fin kveld i hagen, alle sammen!

Marie


14 kommentarer:

Helene sa...

Så flott det ble! Gratulerer med ny hage :o)

Brocante sa...

Så nydelig det blir! Alt er så fint og gjennomført hos dere og det er veldig morsomt å følge med!

Heidi sa...

Så fint det ble! Vi driver å forbereder det som skal bli vår lille plen, og jeg tror det blir ferdigplen hos oss også. Så deilig å slippe å vente i årevis på at det skal bli tett og fin plen!

Bettum Villa sa...

Så stas!! Ble jo skikkelig fint :D

Klem Madelén

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ferdiggress er en genial oppfinnelse. Da vi flytta inn her for åtte år sida, rulla vi også ut plen og vips, var det lekker hage. Naboen, som utålmodig satt og glodde på sin egensådde hele sommeren, var veldig misunnelig, he he. Gratulerer med hage.

Hønemor sa...

Dette var moro å se! STOR forskjell fra da vi spaserte forbi for en helg siden! Og siden jeg også fikk lyst på en sånn fin, planlagt, og velutført hage, så innså jeg fort at jeg har et STORT prosjekt foran meg. Ok, dere har hatt huset, -der har vi sluppet billig unna. Men vi har 2 mål med "plen" (med "plen" mener jeg et tynt, steinete, og mosebegrodd område, med et vannvittig villniss som innramming). 2 mål! Som må graves opp, planeres, bygges opp, fylles, komprimeres, planlegges, sås og beplantes. Noen som trenger et prosjekt? Det er bare å ta kontakt! :D Og siden ingen andre har sagt det; for et NYDELIG bilde av deg, Marie! Aldeles urskjønt! Kos dere med, og i, hagen, og riktig god sommer!

Anonym sa...

Så flott gressplen- ikke et eneste ugress- kjenner jeg er litt misunnelig:) Hilsen Toril A.

Anonym sa...

Kjempeflott! Høres ut som det var mer moro enn arbeide.

Anna sa...

Kjempefin hage altså! Likte veldig godt bildet av lillemor i badeland :)

Bente sa...

Heisan - så flott det ble:) Dugnad er gøy!

God sommer fra Bente.

Bea sa...

Hei

Så fint det ble:o)

Er du ikke enig om at ferdig plen er en gave til oss utålmodige "gartnere" som liker å se resultatet med engang? Vi er også veldig fornøyd med den nye plenen vår.


klem fra Bea

PerleMor sa...

Hei.

Gratulerer.
Det ble flott.Veldig kjekt med ferdigplen i metervis. Å ha en grønn oase å koble av i, er slett ikke vondt.

Flatangerhilsen fra Merethe & co.

Arneberg sa...

ÅÅÅÅÅÅ så flott det ble!!Idyllisk :-)Ser for meg at det må være helt nydelig for dere å slippe all jorda og skitten,få en fin og ren sitteplass hvor alle kan kose seg!
Her på Arneberg sitter jeg og venter på at butikken skal åpne ;-O Været er nydelig....og jeg skal kjøpe rundstykker til en deilig utefrokost på terrassen :-)
Ha en flott helg hos dere også!!
Hilsen Mona på Arneberg

Anonym sa...

Det ble kjempefint! Venter selv på gartner som aldri kommer..ser ikke ut til at det blir hage denne sommeren:(
men mest misunnelig på at dere har vanningsforbud. Dvs. at dere har varme! Her er det mye regn og lite sol og varme.
kos dere med ny hage,den så helt hærlig ut!:))